Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Vertiv optimizează centrele de date tip Plug and Play, de la Edge și pānă la Core

30 Ianuarie 2019



Vertiv SmartMod™ și Power Module permit implementarea rapidă și la momentul oportun a unei capacități de alimentare și pentru centre de date, de dimensiunea adecvată.
Bucuresti, RO [21 Ianuarie 2019] Vertiv a anunțat astăzi o extindere a capacității sale pentru centre de date modulare cu două familii de produse concepute să le ofere clienților un plus de simplitate, eficiență și flexibilitate în momentul în care extind capacitatea centrelor de date, de la core-ul și până la edge-ul rețelei. Vertiv SmartMod™, SmartMod MAX și Power Module sunt disponibile acum în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Produsele vor fi disponibile și în alte regiuni, precum America de Nord, în 2019.

SmartMod™ și SmartMod MAX marca Vertiv
SmartMod marca Vertiv este o gamă de produse prefabricate modulare (PFM), complet autonome, ușor de configurat și disponibile pentru comandă, care permit mărirea spațiului disponibil în centrul de date și care necesită mai puține operațiuni de instalare în locație, comparativ cu construcția centrelor de date tradiționale. Această abordare tip „plug and play” oferă avantajul reducerii timpului de punere în funcțiune și demarare în doar câteva zile, în loc de câteva săptămâni sau chiar luni, diminuând, de asemenea, posibilitatea apariției unor probleme de calitate, deoarece componentele sunt integrate și testate în prealabil. Acest design realizat și integrat în prealabil înseamnă și că SmartMod oferă costuri clare pentru clienți, prin reducerea necesității de a realiza lucrări de modificare suplimentare în locație. În plus, în momentul în care se realizează o implementare a mai multor unități sau în mai multe locații, faptul de a avea o construcție și o dispunere unitară, precum și un singur kit de echipamente, simplifică procedurile de întreținere și operare.



SmartMod este disponibil într-o gamă configurabilă de capacități pentru echipamentele IT, de la două la douăsprezece rack-uri (600 mm sau 800 mm), o sarcina IT de până la 90 kW și arhitecturi de redundanță de până la 2N. Opțiunile includ diferiți timpi de autonomie ai sursei de alimentare neîntreruptă (UPS) Liebert® APM, precum și scheme de redundanță electrică și de răcire, inclusiv răcirea Liebert CRV in-row. Pentru clienții care au nevoie de o capacitate mai mare, SmartMod MAX de la Vertiv are o capacitate aproape dublă comparativ cu cea a gamei principale de produse SmartMod, având o încărcare informatică de până la 180 kW și 24 de rack-uri.

Power Module marca Vertiv

Alături de SmartMod, conceput pentru a adăposti echipamentele IT într-un sistem complet autonom, Vertiv pune la dispoziție Power Module – o familie de produse care include o infrastructură de alimentare electrică preintegrată. Incinta Power Module este ușor de transportat și rezistentă la intemperii, protejând componentele interioare, printre care UPS-ul de înaltă performanță Liebert® EXL S1 și bateriile. În plus, sistemul său dedicat de management termic Liebert PDX oferă certitudinea că echipamentele se mențin în condiții optime de funcționare, prelungindu-le durata de viață. La fel ca și SmartMod, Power Module este prevăzut cu un condensator cu microcanale Liebert MC preintegrat. Acest lucru evită necesitatea de a instala sisteme de răcire externe în locație și, de asemenea, reduce perioada dintre livrarea și punerea în funcțiune a sistemelor.
Power Module este conceput pentru a fi implementat în centre noi sau existente care necesită o metodă flexibilă de creștere proporțională a distribuției electrice și a adaptabilității. Modulul poate fi instalat în exteriorul unei cladiri existente, fără a ocupa spațiu costisitor, care ar putea fi folosit pentru alte echipamente IT. De asemenea, este extensibil permanent,ceea ce înseamnă că se pot adăuga noi capacități în locație, instalând pur și simplu unități suplimentare sau adăugând UPS-uri modulare în interior, fără a fi necesară deconectarea sarcinilor critice. Power Module este disponibil ca sistem, cu o valoare nominală a puterii protejate prin UPS de până la 600 kVA pentru sistemele extensibile și modulare, și de până la 1200 kVA pentru sistemele cu capacitate fixă.



Extindere modulară

SmartMod și Power Module oferite de Vertiv sunt concepute pentru a satisface cererea în continuă creștere a clienților pentru centre de date prefabricate modulare, care pot completa și în unele cazuri, pot înlocui în totalitate necesitatea unei construcții tradiționale.

„Există o cerere în continuă creștere de infrastructuri flexibile pentru centre de date, atât din punct de vedere al spațiului liber, cât și al puterii, care să poată fi implementate rapid și să aibă același design, în mai multe regiuni”, spune Viktor Petik, vicepreședinte Soluții Globale în cadrul Vertiv EMEA. „Cu SmartMod și Power Module, Vertiv adaugă capacității istorice de proiectare a unor centre de date modulare personalizate, dedicate clienților din întreaga lume sporind această capacitate cu avantaje suplimentare, precum standardizarea, certitudinea costurilor și o experiență similară pentru utilizatori.”



Conform analiștilor din domeniu, din cadrul firmei 451 Research, piața centrelor de date PFM se află într-un trend ascendent, având o rată anuală compusă de creștere (RACC) pentru următorii cinci ani de 14,4 la sută, până în 2021, când va atinge valoarea de 4,4 miliarde USD. „Metodologia PFM devine modalitatea preferată de extindere și de construire a noi centre de date sau a unor subsisteme critice. Având la bază procese industriale, aceasta oferă avantaje distincte din punct de vedere al controlului calității, al vitezei de instalare și al similarității constructive”, afirmă Daniel Bizo, analist principal la 451 Research. „Vertiv are o reputație solidă de furnizor de centre de date PFM personalizate, iar SmartMod și Power Module o completează, într-un moment în care cererea de infrastructură fiabilă și eficientă pentru centrele de date de toate dimensiunile este în continuă creștere.”

Pentru mai multe informații despre capacitățile aferente soluțiilor Vertiv, inclusiv Power Module, SmartMod și SmartMod MAX, vizitați: www.VertivCo.com/Solutions-EMEA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite